TERAPİLER

Bireysel ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize uygun olarak çeşitli terapileriler

Emdr

GÖZ HAREKETLERİYLE DUYARSIZLAŞTIRMA VE YENİDEN İŞLEME (EMDR)

  • EMDR, kişinin yaşadığı ruhsal problemlerin sebebinin geçmişte yaşadığı travmalar olduğunu savunmaktadır. Bu terapide kişinin sorun yaşadığı konuyla bağlantılı geçmişteki anısı bulunur ve göz hareketleri kullanılarak yeniden işlenir. Bu terapiden sonra kişi bu anıyı hatırlar ancak eskisi kadar etkilenmez. Bu terapi çeşidi diğer terapi türlerine göre daha hızlı sonuç verebilir.

Bilişsel Davranışçı Terapi

DÜŞÜNCE KALIPLARINI DÖNÜŞTÜREREK DUYGUSAL SORUNLARI ÇÖZMEYI HEDEFLER.

  • Bilişsel davranışçı terapi, sorunlarının kaynağını kişinin dünyaya bakış açısı olarak görür. Bakış açısını değiştirmeyi hedefler. Bunu yaparken düşüncelerle çalışır. Terapist bu terapi yönteminde danışana düşüncelerini nasıl değerlendirmesi gerektiğini öğretir. Bu terapi yöntemi yapılan araştırmalara göre en az antidepresanlar kadar yararlıdır.

Şema Terapi

DERİNLEMESİNE DUYGUSAL KALIPLARI ANLAMA VE DEĞİŞTIRME ODAKLI BİR TERAPİ YÖNTEMİDİR.

  • Şema Terapi, kişinin "şemalar" olarak adlandırılan temel inançlarını tanımlamaya ve bu inançları daha esnek ve olumlu bir şekilde değiştirmeye odaklanır. Böylece kişi, duygusal zorluklarla başa çıkma yeteneğini artırabilir, kendine güveni geliştirebilir ve daha sağlıklı ilişkiler kurabilir. Terapist rehberliğinde yapılan Şema Terapi, derinlemesine çalışma ve değişim sağlama amacıyla uzun vadeli bir süreç gerektirebilir.

Oyun Terapisi

ÇOCUKLARIN İÇ DÜNYALARINI OYUN YOLUYLA İFADE ETMELERİNE OLANAK TANIR.

  • Oyun terapisi çocuklarla iletişim kurmada ve onların sorunlarını çözmede kullanılan bir terapi yöntemidir. Çocuklar ifade edemedikleri sorunlarını oyun yoluyla ortaya çıkarır. Terapist oyun esnasında çocukları değerlendirir ve sorunları çözmek için ona ve aileye eşlik eder.

Psikolog Esma KINALI | Kurumsal Logo